De top-10 makkelijke kamerplanten met LED - Het LED Warenhuis

De top-10 makkelijke kamerplanten met LED

 

Top-10

Niet iedereen vind het leuk om planten goed te verzorgen en misschien gaan de meeste planten in je huis snel dood. Toch vind je het fijn om planten om je heen te hebben omdat het een gezellige, vriendelijke uitstraling aan je interieur geeft. Hoe zorg je ervoor dat jouw kamerplanten het toch gaan overleven? Kun je lang genieten van je planten zonder er veel aan te doen? Het begint allemaal bij je keuze want niet elke plant heeft veel zorg nodig. Hieronder 10 verschillende planten die makkelijk te verzorgen zijn en belangrijke tips waarmee jouw kennis van planten snel wordt vergroot.

Bijverlichten van planten met LED verlichting

Bijverlichten van je planten gedurende de winterperiode is erg belangrijk om je plant in topconditie te houden. Dat kan bijvoorbeeld met LED kweekverlichting of plantenverlichting.

 

10 planten die zich makkelijk laten verzorgen met (bij) verlichting

Onderstaand een aantal planten die zich erg goed thuis voelen in onze woonkamers. Het voordeel van deze planten is dat ze lang meegaan, sterk zijn en zich goed laten verzorgen door middel van kunstlicht. Dit kan bijvoorbeeld LED kweekverlichting of kamerplantverlichting zijn.

 

1. Dracaena

Dracaena is de familienaam van een groep planten die zich makkelijk krachtpatsers kunnen noemen want deze planten kunnen wel tegen een stootje. Er zijn veel verschillende soorten en maten binnen de dracaena familie dus je zult altijd jouw perfecte kamerplant kunnen vinden. Ze hebben weinig water nodig en zuiveren de lucht als geen ander. De planten doen het beste in de schaduw.  

 

2. Zamioculcas

Ben je op zoek naar een plant die je kunt neerzetten en vergeten? Dan is de Zamioculcas wat voor jou! Deze kamerplant heeft weinig water nodig en heeft ook weinig eisen wat betreft licht. De plant zal merkbaar sneller groeien in de zon maar in de schaduw doet deze plant het ook erg goed. Het maakt deze plant allemaal weinig uit en zal rustig verder groeien en je woning blijven opfleuren. Als je de plant sneller wil laten groeien kun je gebruik maken van LED kweekverlichting zoals de Apollo Falcon.

 

 

3. Cactus

Dit is het schoolvoorbeeld van een makkelijk te verzorgen kamerplant. Doordat cactussen normaal gesproken in droge gebieden groeien, kan de cactus tot wel een maand zonder water. De cactus heeft ook weinig licht nodig maar zet de cactus, in de zomermaanden, niet in de volle zon want daar kan de cactus niet tegen aangezien de cactus ons klimaat is gewend.

 

 

4. Aloë Vera

De Aloë Vera plant groeit normaal gesproken in de woestijn en daardoor heeft deze kamerplant weinig eisen. Aloë Vera is zeer mooie en stevige plant die ook nog eens erg goed is in het zuiveren van de lucht. De plant heeft niet veel water nodig en staat het liefst op een plekje in de halfschaduw. De sappen in deze plant worden gebruikt in veel verzorgingsmiddelen maar de sappen rechtstreeks uit de plant zijn giftig voor huisdieren en kinderen.

 

 

5. Monstera

Dit is de gatenkaas onder de planten! De Monstera wordt in nederland ook wel “gatenplant” genoemd. Deze naam komt niet uit de lucht vallen als je de bladeren van de plant bekijkt. De gatenplant is niet heel dorstig maar het is goed om de grond vochtig te houden. Je zult zien dat je beloond wordt door nieuwe bladeren. Zet de gatenplant alleen niet in de volle zon want daar houden ze niet van.

 

6. Sansevieria Laurentii en Zeylanica 

De Sansevieria is een ijzersterke kamerplant die ook nog eens heel makkelijk te verzorgen is. De plant ziet er ook nog eens prachtig uit en zou in elk interieur passen. De Sansevieria, ook wel liefkozend “vrouwentong” genoemd, is perfect voor mensen die geen groene vingers hebben want deze plant overleeft alles!

 

 

7. Ananasplant

De Ananasplant is een erg mooie kamerplant die de lucht ook vlot en nauwkeurig zuivert. Na ongeveer 3 maanden zul je zien dat het ananasje van het plantje valt aangezien deze dan rijp is. De plant blijft dan natuurlijk gewoon doorgroeien.De plant heeft niet veel water nodig en is daardoor heel makkelijk te verzorgen.

 

8. Crassula Marnieriana

De Crassula Marnieriana behoort tot de vetplanten familie en vandaar dat deze plant ook tegen een stootje kan. De plant houdt veel vocht vast dus als je de plant een keer vergeet water te geven is dat geen probleem. De plant kan zelfs staan op een koude plek met tocht staan. Zet de plant het liefst in de zon maar laat de plant wel even wennen als deze uit een donkere omgeving komt.

9. Yucca

Deze plant is een bekende kamerplant omdat ook deze plant erg weinig verzorging nodig heeft. De plant slaat water op in de stam hierdoor heeft de Yucca erg weinig water nodig. De plant wordt ook wel Palmlelie genoemd maar de plant heeft geen gelijkenis met de palm. Het enigste waar je op moet letten met deze plant is de grond; is deze zacht? Dan heb je de plant teveel water gegeven en zul je in het vervolg de plant iets minder water moeten geven. Makkelijker kunnen we het niet maken. Als de plant op een te donkere plek staat en je wil toch dat de plant meer gaat groeien en voller wordt? Dan zou je er een LED groeilamp boven kunnen hangen zoals de 15x1w E27 LED Groeilamp.

10. Guzmania Frecesca en Melissa

Dit is ook een prachtige kamerplant die tegen een stootje kan. Deze plant kun je makkelijk op een plek neerzetten zonder direct zonlicht maar de plant heeft wel met regelmaat water nodig. Van plantenvoeding houdt deze plant niet. Er zijn verschillende variaties van deze plant met elk een andere kleur bloem. Als je verschillende Guzmania planten neerzet in je huis creëer je een ware regenboog aan kleuren.

 

De bovenstaande planten zijn gekozen omdat ze allemaal bijzonder weinig onderhoud nodig hebben. Zo kun je toch genieten van planten in je huis zonder dat je er veel aandacht aan hoeft te besteden. In de volgende blog gaan we het hebben over kamerplanten die wel meer verzorging nodig hebben. Dus houd onze blog in de gaten.

Bekijk hier ook onze andere beste 10-top kweeklampen artikel.