Top 10 LED kweeklampen 2018 - Het LED Warenhuis

Top 10 LED kweeklampen 2018Top 10

De top 10 LED kweeklampen 2018 is bekend!

  

Ook in 2018 hebben we onze uiterste best gedaan om een zorgvuldige top 10 led kweeklampen te maken. Ten opzichte van de top 10 uit 2017 zijn er een behoorlijke reeks LED kweeklampen bijgekomen. Onderstaande lampen zijn beoordeeld op prijs, levensduur, gebruikte materialen, garantie en par waarde. We hopen door deze top 10 dat jij eenvoudig je keuze voor je nieuwe LED kweeklamp kunt maken.

10 - Black dog

 Top 10 LED Kweeklampen 2018

 

Door de kracht en de gebruikte techniek zijn Phytomax-2 led kweeklampen tevens de kweeklampen met de grootste footprint (reikwijdte). Daarbij wordt het licht zeer gelijkmatig verspreid, waardoor er nagenoeg geen hotspots ontstaan, zoals bij veel andere led merken het geval is. Alle planten binnen de footprint zullen dus praktisch evenveel licht ontvangen en de kans op verbranding of verbleking van planten die zich binnen een hotspot begeven is nihil.

 

Tenslotte nog wat aandacht voor het koelsysteem van de Phytomax-2 led kweeklampen van Black Dog. Phytomax-2 kweeklampen hebben namelijk ultra stille ventilatoren en buitengewoon grote koelplaten, die zorgen zorgen voor een perfecte verwerking van warmte. Phytomax-2 kweeklampen blijven daardoor continue koel en geven dus vele malen minder warmte af dan bijvoorbeeld HPS kweeklampen. Dit zorgt ervoor dat je minder warmte hoeft af te voeren en het klimaat in de kweekruimte veel beter onder controle kunt houden.


Prijs: Vanaf 825,00 tot 3319,00 euro afhankelijk van het wattage 3 sterren
Levensduur: +50.000 branduren 4 sterren
Gebruikte materialen: RVS en SMD/5 watt LEDs 
Garantie 2 jaar 
Par waarde: redelijk 

9 - Bio Fluence Spydrx

 

Fluence spydr top 10

De Spydr LED kweeklampen hebben een hele ‘nieuwe’ wetenschappelijke benadering van kweken met LED. Er wordt alleen gekeken naar PAR en licht efficiëntie en dat werpt letterlijk z’n vruchten af. De lamp bestaat uit een aantal horizontaal te stellen kweekstrips met een verticale behuizing die het geheel van stroom voorziet. Voordeel: brede lichtspreiding en in 2 types 330 watt (SpydrX) en 660 watt (SpydrX Plus) LED power. Nadeel: De lamp is erg duur in vergelijking met de hoeveelheid wattage.


Prijs: Vanaf ongeveer 1.000 euro
Levensduur: 50.000 uur
Gebruikte materialen: Full-spectrum, RVS, optische lenzen.
Garantie: 2 jaar 
Par waarde: Hoog i.c.m. grote lichtspreiding 

8 - Super Ufo

 

Super UFO top 10

Mag ik u voorstellen: De nieuwste generatie LED UFO kweeklamp voor groei- en bloei van planten en bloemen. De LED kweeklamp begon zo’n 4 jaar geleden met de UFO, deze is nu door geëvolueerd naar een krachtige machine met alle kenmerken van de perfecte LED kweeklamp. De LED ufo kweeklamp is verkrijgbaar in een 7 bands en een 12 bands spectrum en in een 90 watt of 144 watt uitvoering.

De voordelen van de nieuwe LED UFO lamp op een rij:

- 80% energiebesparing

- Krachtige 3Watt LEDs van Amerikaanse komaf

- Geluidsarm koelsysteem

- Speciale bolle lens voor spreidingshoek van 150 graden

- Gemaakt van gehard staal en PVC voor meer veiligheid


Prijs: Vanaf 225 euro 
Levensduur: 50.000 uur 
Gebruikte materialen: RVS en kunststof 
Garantie: 2 jaar 
Par waarde: redelijk 

7: Mars Hydro Pro II

 

Mars Hydro top 10

De Mars-Hydro Pro II versie maakt gebruik van 5 watt CREE LED-chips. Er zijn maar weinig kweeklampen die deze chips gebruiken omdat ze warmer worden dan normale LEDs. Dat kan alleen met een geavanceerd koelsysteem. De LEDs kennen een hoge PAR-waarde en kwaliteit. De Mars-Hydro Pro II modellen hebben ook een paar versies met Epistar LEDs. Groot voordeel van de Mars-Hydro is het uitgebreide assortiment. Het is mogelijk om de oude HPS/HP lampen van 250 tot 800 watt te vervangen door de helft van het wattage met LED.


Prijs: Vanaf 125 euro
Levensduur: 30.000 uur 
Gebruikte materialen: Bridgelux of SMD chips
Garantie: 2 jaar 
Par waarde: redelijk 

6: Moeslamp

 

In 2050 zijn we met 9 miljard mensen op onze aarde. In de toekomst zal er niet genoeglandbouwgrond zijn om ons allemaal van voedsel te voorzien. Daarom moeten we bezig met alternatieven, zoals het verticaal opkweken van groente en fruit. Dat kan met deze energiezuinige Moeslamp. Zet zelf alvast een eerste stap om zonder daglicht je eigen groente en bloemen te laten groeien. Ook kun je de Moeslamp gebruiken om je kamerplanten een extra boost te geven tijdens de donkere dagen van het jaar. En dat zonder je zorgen te maken over het stroomverbruik.

Prijs: Vanaf 50 euro 
Levensduur: 50.000 branduur 
Gebruikte materialen: Cree LEDs,RVS alle spectrums 
Garantie: 3 jaar 
Par waarde: hoge concentraties par in kern van de lamp 

5: Scrog Master

Onderdeel van de Hortilight familie en beter dan z’n broertje op nummer 10. De Scrog Master maakt gebruik van meerdere kweekstangen (grow-bars) van 120 CM lengte die aan één systeem zijn gekoppeld. Het lijkt op de nummer 3, de Spydr maar is dimbaar en de led stangen zijn afzonderlijk te roteren, dit maakt het geheel tot een flexibel systeem. Nadeel is dat er nog weinig onafhankelijke resultaten bekend zijn.


Prijs: Vanaf 750 euro 
Levensduur: 50.000 uur 
Gebruikte materialen: Full-spectrum, RVS en aluminium. 
Garantie: 2 jaar 
Par waarde: Geleidelijke hoeveelheid PAR. 

4: Led Paneel 50 Watt 

 

50 Watt LED groeipaneel

Perfect voor iedere binnentuin en kas. Met dit LED kweekpaneel heb je een stukje kwaliteit voor een erg scherpe prijs. Vanaf nu ben je nog maar 1 stekker verwijderd van prachtige planten in volle bloei.Aan het groeipaneel zitten 2 schakelaars die elk een aparte groep leds bedienen. Beide schakelaars zijn verbonden aan één stekker voor optimaal gemak. Eén schakelaar bediend de LEDs voor de groei, de andere activeert de LEDs voor de bloeifase van de plant. Erg handig om net die extra boost aan je plant te geven. Verkrijgbaar in het 12-band spectrum (Full-Spectrum).


Prijs: Vanaf 99,95 
Levensduur: 50.000 uur 
Gebruikte materialen: Full-spectrum, RVS, optische lenzen. 
Garantie: 2 jaar 
Par waarde: Hoog i.c.m. grote lichtspreiding, geleidelijke hoeveelheid PAR. 

3 – Spectra Box

 

Spectrabox

 

De Spectrabox gaat net als de UFO al jaren mee. 5 jaar geleden werd de bloeifase niet of nauwelijks geactiveerd omdat er maar 2 kleuren licht werd gebruikt. Dat heeft ervoor gezorgd dat er slechte recensies over LED groeilampen werden geschreven. De Spectrabox heeft zichzelf daarna opnieuw uitgevonden en behoort nog steeds tot de top LED kweeklampen van de wereld.

Prijs: Vanaf 220 euro 
Levensduur: 50.000 uur 
Gebruikte materialen: Cree LEDs, full-spectrum mogelijk 
Garantie: 2 of 3 jaar 
Par waarde: hoge concentraties par in kern van de lamp 

2 - Apollo kweeklamp

Apollo Top 10

De onbetwiste nummer 2, ook dit jaar erg hoog in de top 10 staat weer de Apollo. Het blijft één van de bekendere LED kweeklampen met nog altijd goede resultaten. Met maar liefst 10 verschillende modellen (Apollo 2 tot Apollo 20) is deze lamp interessant voor iedere kweker. De goede prijs-kwaliteit verhouding maakt de Apollo tot een populair product. Voordeel, lage prijs in verhouding tot prestaties.
Prijs: Vanaf 165 tot 750 euro 
Levensduur: 50.000 uur 
Gebruikte materialen: CREE LEDs, Full-spectrum, RVS, optische lenzen. 
Garantie: 3 jaar 
Par waarde: Over het algemeen grote lichtspreiding 

1 - KIND kweeklampen serie

Kind led top 10

De beste LED kweeklamp uit 2017 is de KIND LED serie. KIND komt uit de VS en heeft een lange ontwikkeling doorgemaakt voordat ze deze serie hebben gelanceerd. Alleen de beste materialen worden gebruikt en het spectrum is van ongeëvenaarde kwaliteit. KIND heeft 2 series op de markt gebracht, de K3 serie bestaat uit 4 hoogwaardige LED kweeklampen met een wattage tot 320 watt (vergelijkbaar met een 600 HPS/HP lamp). Daarnaast is er nog de K5 serie met 2 krachtige XL varianten die tot 150x150 cm lichtspreiding geven. Extra voordeel van de K5 serie is dat die middels het controlepaneel volledig zelf te programmeren is.
Prijs: Vanaf ongeveer 1.000 euro 
Levensduur: 50.000 uur 
Gebruikte materialen: CREE LEDs, Full-spectrum, RVS, optische lenzen. 
Garantie: 3 jaar 5 sterren led kweeklamp
Par waarde: Hoog i.c.m. grote lichtspreiding, grote lichtkern. 

Conclusie

Alle bovengenoemde lampen zijn goed in wat ze doen. Belangrijk is dat je weet wat de lamp voor jou moet doen. In een kleine ruimte is wellicht een 120 watt spectrabox de beste keuze. In de grote kweekruimte is dat Apollo of KIND. Laat je daarom goed adviseren en stel vragen bij de verkoper. De service en aftersales zijn uiteraard van groot belang.

Tips bij aankoop

- Garantie is grotendeels afhankelijk van de leverancier, let er dus op dat ze de minimale bovengenoemde fabrieksgarantie hanteren.

- Kijk eens bij de LED kweeklampen van Het LED Warenhuis.