Apollo-X: De LED kweeklamp die je planten doen opstijgen - Het LED Warenhuis
Apollo LEDApollo LED KweeklampLED groeilampLED kweeklampled kweekverlichting

Apollo-X: De LED kweeklamp die je planten doen opstijgen

Apollo-X: De LED kweeklamp die je planten doen opstijgen

Vorige maand hebben we een nieuwe LED kweeklamp serie geïntroduceerd onder de Apollo naam. Het is een echte Apollo on steroids geworden met een geheel nieuw ontwerp en nieuwe type LEDs. Ben je benieuwd wat deze nieuwe Apollo te bieden heeft? Lees dan verder! 

Nieuwe serie, nieuw logo

De Apollo-X heeft ook een nieuw logo gekregen waardoor je hem nog makkelijker kunt herkennen! We hebben er veel tijd en aandacht aan geschonken, wat vinden jullie van het nieuwe logo?

 

Apollo-X logo

Nieuw COB design

De Apollo-X gebruikt een compleet nieuw LED systeem waarbij COBs worden gecombineerd met afzonderlijke LEDs. De Epistar COBs stralen wit licht uit met een lichttemperatuur van 3000K, perfect voor groei en bloei van je planten. Deze COBs zorgen voor een heel natuurlijk licht wat je zou kunnen vergelijken met het licht van de zon. De afzonderlijke CREE LEDs zorgen voor een extra boost in het blauw en rood waardoor je planten nog beter kunnen bloeien zodat jij het meeste uit je planten haalt! Iedere LED en COB chip bevat een optische lens met invalshoeken van 90 tot 120 graden. Dit zorgt voor een brede spreiding zonder dat de intensiteit van het licht minder wordt.

Compleet nieuw spectrum

Het spectrum van de Apollo-X is zeer goed uitgebalanceerd doordat het overgrote deel rechtstreeks uit de 3000K warm-wit COBs komen. Warm-wit licht wordt al jaren gebruikt in de kweekwereld bijvoorbeeld bij HPS kweeklampen. Door het gebruik van COBs heeft dit spectrum natuurlijk veel blauw en rood maar vooral een mooi verloop in het groen/oranje.Het spectrum wordt aangevuld met rode en blauwe LEDs waardoor de groei en bloei een extra boost krijgen zonder dat er extreme pieken in het spectrum ontstaan. Door onderzoek is gebleken dat planten het best groeien wanneer het spectrum alle kleuren bevat die ook in het licht van de zon te vinden zijn. Daar hoort een flinke dosis groen/geel/oranje ook bij. Groen licht is oa belangrijk voor de fotosynthese en de lichtpenetratie van groen licht is uitstekend daardoor straalt het makkelijker door in de diepere delen van de plant.

Zeer stil

De Apollo-X is een zeer stille LED kweeklamp ondanks dat de lamp gebruikt maakt van ventilatoren om z’n “hoofd” koel te houden. Het geheim zit ‘em in de grootte van de ventilatoren. De apollo-X maakt gebruik van grote ventilatoren waardoor deze minder hard hoeven te draaien.Dus meer luchtverplaatsing maar veel minder geluid. Slim van Apollo!

Alleen de beste LEDs

De apollo-X maakt gebruik van Epistar COBs en LEDs van het merk CREE.  De COBs van Epistar staan bekend om hun hoge kwaliteit en laten erg goeie PPFD waardes zien. Deze COBs vormen de basis voor de Apollo-X en bepalen voor 75% het spectrum. De LEDs zijn gemaakt door het bekende bedrijf uit Amerika genaamd CREE. Iedereen in de LED kweekwereld kent CREE omdat zij erg hoge kwaliteit LEDs produceren die zeer nauwkeurig een bepaalde golflengte uitstralen. Tevens gaan deze LEDs ook erg lang mee en kunnen ze zonder problemen jaren blijven branden. Vandaar dat je maar liefst 3 jaar garantie krijgt op de Apollo-X!

Benieuwd geworden?

Kom de Apollo-X bekijken in onze webshop via deze link.