Kweken; dat kan het hele jaar door! - Het LED Warenhuis

Kweken; dat kan het hele jaar door!

Met Led Kweekverlichting wordt je het kweken wel heel makkelijk en spaarzaam gemaakt! Je kunt nu het hele jaar doorkweken, zelfs in de winter. Voor elke soort plant bestaat er wel een oplossing, wil je weten welke voor jou geldt? Lees dan verder!

Planten kweken in het voorjaar met LED kweekverlichting

Je kunt met LED kweekverlichting heel goed in het voorjaar kweken. Je kunt daarbij ook gebruik maken het licht van de zon door de planten achter glas te zetten. Houd hierbij rekening dat het raam op zuiden gericht moet staan zodat je planten veel licht kunnen absorberen gedurende de dag. Het is verstandig om met een (kleine)LED kweeklamp bij te schijnen en de plant genoeg water te geven want achter een raam is de kans groter dat de plant uitdroogt. Op deze manier is het voorjaar perfect om pepers, paprika’s of tomaatjes te kweken.

 

Planten kweken in de winter met LED kweekverlichting

In de winter kun je normaal gesproken niet kweken maar met LED kweekverlichting is dat geen probleem. Je zou wederom je plantjes voor de ramen kunnen zetten maar dat is bij lange na niet genoeg. In de winter is het belangrijk dat de planten langdurig het juiste licht krijgen. Zorg ervoor dat je er minimaal 8 uur LED kweekverlichting op laat schijnen. Het aantal uren verschilt per plant dus zorg altijd voor goede research naar de plant die je wilt kweken. Wanneer een plant niet genoeg licht krijgt of heeft gehad dan zal de stengel te lang (door)groeien. De plant is dan als het ware op zoek naar meer licht, dit is niet gunstig want deze energie moet in de breedte en bloei gaan zitten. Het aantal uren licht is dus erg belangrijk. Als je hier rekening mee houdt kun je ook in de winter hele goede kweekresultaten krijgen.

 

Type LED kweekverlichting

In de meeste gevallen zit je met een "7-band" of "12-band"spectrum heel erg goed. Deze Types LED kweekverlichting heeft genoeg groeilicht(vooral blauw) en bloeilicht(vooral rood, ver rood). Daarbij hebben deze lampen ook extra lichtkleuren zoals groen, infra-rood en verschillende types wit licht. Deze 2 lichtspectra zijn voor de meeste planten erg geschikt. Als je planten hebt die alleen maar hoeven te groeien en niet hoeven te bloeien kun je ook "5-band" LED kweekverlichting gebruiken.

 

Voordelige kweekverlichting

 

LED Kweekstrip 1 meter (DIY)

 

 LED Kweekstrip 60 CM

 

LED Groeilamp E27 (18 x 3 Watt Par)

18x3w LED Kweeklamp