De LED kweeklamp in België - Het LED Warenhuis
Apollo LED KweeklampLED kweeklampled kweekverlichting

De LED kweeklamp in België

De LED kweeklamp in België

Ook vanuit je luie stoel in België en Vlaanderen bestel je bij ons makkelijk en snel een LED Kweeklamp.

Velen waren je al voor! Lees snel in dit artikel om er achter te komen wie...

Maar eerst even dit. Voordat je een LED kweeklamp gaat bestellen zijn een aantal zaken belangrijk om te weten:

Wat is een LED kweeklamp?

 De LED kweeklamp is de doorontwikkeling van de HPS kweeklamp. De HPS lamp wordt op dit moment nog steeds het meest gebruikt door kwekers. Dit heeft te maken met de lagere kosten bij de aanschaf maar deze lampen hebben een aantal nadelen ten opzichte van LED kweeklampen. Een groot voordeel is bijvoorbeeld dat LED kweeklampen velen malen minder warm worden. Dit is handig want dan hoef je minder te investeren in warmteafvoer in je kweekruimte.

De reden hiervoor is dat LEDS eigenlijk kleine chips zijn die electriciteit omzetten naar licht door middel van 2 verschillede halfgeleiders. Door overgang van elektronen van de ene naar de andere halfgeleider komt energie vrij dat ze kwijt moeten. Daardoor zenden ze licht uit en weinig warmte. Sterker nog, een LED kan een efficiëntie hebben van 80% dus van alle energie die erin gaat wordt 80% omgezet naar licht en 20% naar warmte. Een LED wordt tijdens gebruik vaak niet warmer dan 35° C in tegenstelling tot HPS die makkelijk 400°C kan worden.

Meer informatie over LEDS kun je hier vinden.

Waar moet je op letten bij het kopen van een LED kweeklamp?

Wil je meer info over waar je allemaal op moet letten bij de aanschaf? Dan kun je natuurlijk dit door ons samengestelde filmpje bekijken, vergeet je niet te abonneren natuurlijk ;) Veel plezier!

LED kweekverlichting in Putte

Bekijk hier een prachtige foto van de kweekruimtes in het Belgische Putte. Daar is Kwekerij "De zoetewei" gevestigd die met 40 LED kweekstangen ervoor zorgt dat z'n zoete aardappelen nog zoeter uit de grond komen.

Goedkope LED kweeklampen

Direct beginnen met de grootste en duurste lamp is misschien niet handig bij je eerste aanschaf. Waarom niet beginnen met een wat goedkopere LED kweeklamp? Pas alleen op dat je geen rommel koopt, bij ons zit je altijd goed. Kijk eens naar de UFO LAMP of één van onze LED Groeipanelen. Het is belangrijk goed te kijken naar waar de lamp voor bedoeld is, meer voor groei of meer voor bloei of allebei. Dit staat vaak in de beschrijving maar als je hierover meer wilt weten dan kun je ook kijken op onze pagina over spectrums. Ook in België kun je bij ons terecht voor scherp geprijsde LED kweeklampen.

Grotere LED kweeklampen

Ben je bezig met groot project of zit je te denken om je kweekruimte uit te breiden? Ook hiervoor hebben wij het antwoord. In ons assortiment hebben we een aantal grote LED kweeklampen die bedoeld zijn voor meer vierkante meters. Kijk eens naar Kind XL Serie LED kweeklampen of de Black dog Phytomax-2 LED kweeklampen. De uiterst scherp geprijsde Apollo 8, 10 of 12 zijn hiervoor ook erg geschikt. Deze kweeklampen hebben zich ondertussen, ook in België, wel bewezen als echte krachtpatsers voor de groei en bloei van je planten.