De Top 10 LED Kweeklampen 2021 - Het LED Warenhuis

De Top 10 LED Kweeklampen 2021

We zijn weer aangekomen bij het eind van het jaar en daar horen natuurlijk overzichtjes bij! Al sinds 2016 maken we vele mensen blij met de 10 top LED kweeklampen. Als je als beginnende kweker met LED niet weet wat je moet doen of waar je terecht kunt voor de beste kweekverlichting dan is er maar Ook dit jaar zijn er weer heel wat nieuwkomers bij en de ontwikkelingen op LED kweekgebied gaan zoals altijd vliegensvlug! We hebben al een top 10 voor het jaar 2020 gemaakt dus nu is 2021 aan de beurt. Ben je benieuwd welke LED kweeklamp op 1 staat? Lees dan verder!

Top 10 led kweeklampen

10: Beehive B4 

Beehive top 10

De Beehive B4 is wat betreft prijs/kwaliteit verhouding echt zeer indrukwekkend. De lamp heeft een zeer uibreid spectrum en de LEDs komen uit de fabrieken van CREE en Epistar. Het spectrum is volledig in te stellen naar de behoefte van de plant. De ingebouwde timer maakt het leven natuurlijk ook een stuk makkelijker!

Prijs: €415,-
Levensduur: +50.000 branduren 
Gebruikte materialen: RVS en 60 watt COB 
Garantie: 3 jaar 
Par waarde: goed  

 

9: Black Dog Phytomax-2

Door de kracht en de gebruikte techniek zijn Phytomax-2 led kweeklampen tevens de kweeklampen met de grootste footprint (reikwijdte). Daarbij wordt het licht zeer gelijkmatig verspreid, waardoor er nagenoeg geen hotspots ontstaan, zoals bij veel andere led merken het geval is. Alle planten binnen de footprint zullen dus praktisch evenveel licht ontvangen en de kans op verbranding of verbleking van planten die zich binnen een hotspot begeven is nihil.

 Ook dit jaar mag de Black Dog Phytomax-2 niet ontbreken! Als je op zoek bent naar een lamp met een grote footprint, is de Phytomax-2 serie voor jou. Het licht wordt gelijkmatig verspreid waardoor er geen hotspots ontstaan, zoals bij veel andere lampen wel het geval is. Alle planten krijgen evenveel licht en groeien even snel zonder verbranding of verbleking.

De Phytomax-2  Kweeklampen van Black Dog hebben een zeer stil koelsysteem en buitengewoon grote koelplaten, die zorgen voor de perfecte afkoeling. Deze lampen blijven continue koel en geven veel minder warmte af dan een HPS lamp. behoud de controle over de temperatuur in je kweekruimte met de Phytomax-2!

Prijs: Vanaf 825,00 tot 3319,00 euro afhankelijk van het wattage 
Levensduur: +50.000 branduren 
Gebruikte materialen: RVS en SMD/5 watt LEDs 
Garantie 2 jaar 
Par waarde: redelijk 

 

8: Spectrolight BB serie

Spectrabox BB top 10

Deze serie blinkt uit door het gebruik van hoogwaardige onderdelen zoals Horticulture LEDs van Samsung en drivers van MeanWell. De Spectrabox BB doet z’n werk tevens compleet geruisloos en is waterproof. De beste kwaliteit voor een zachte prijs! Door de 

Prijs: Vanaf 249,- tot 829,- euro afhankelijk van het wattage
Levensduur: +50.000 branduren 
Gebruikte materialen: RVS behuizing en Samsung Horticulture LEDs 
Garantie 3 jaar 
Par waarde: goed 

 

7: Mars Hydro SP-Serie

Mars hydro top 10

De Mars Hydro SP-3000 is een nieuwe lamp van Mars Hydro die speciaal gemaakt is om het beste uit je planten te halen. De gebruikte LEDs van Samsung zijn op het moment de meest gewilde LEDs van het moment. Door de slimme vormgeving heeft de lamp geen actieve koeling nodig. De lamp is zeer geschikt voor de kweek van alle soorten planten & kruiden.

Prijs:  €410,- 
Levensduur: 30.000 uur 
Gebruikte materialen: Aluminium behuizing en Samsung LEDs
Garantie: 2 jaar 
Par waarde: goed  

 

6: Spectrolight

Spectrolight top 10

De Spectrolight Blast 400 is een echte alleskunner met de nieuwste en beste technologie aan boord.  Deze lamp is ontworpen om een 600 watt HPS lamp te kunnen verslaan. We kunnen vertellen dat ze die doelstelling met vlag en wimpel hebben behaald!
De lamp heeft erg goeie prestaties en het spectrum behoort tot de beste die er zijn. Dit is ook eén van de weinige lampen waarbij je 5 jaar garantie krijgt.

Prijs: Vanaf 379,- tot 1094,- euro afhankelijk van het wattage 
Levensduur: +50.000 branduren 
Gebruikte materialen: Alluminium & 100w Epistar COBs en 5W bridgelux LEDs
Garantie 5 jaar 
Par waarde: zeer goed  

5: Kind K5 XL 1000 WIFI

Kind top 10

De Kind K5 XL1000 WIFI is de meest vooruitstrevende LED Kweeklamp die we aanbieden. Deze lamp is volledig in te stellen door middel van een App. Je kunt het spectrum precies instellen over elk uur van de dag. Je kunt op deze manier een zonsopgang of -ondergang simuleren. Bovendien heeft deze lamp nog betere prestaties dan z'n voorganger! 

Prijs: €1595,-  
Levensduur: 50.000 uur 
Gebruikte materialen: CREE LEDs, Full-spectrum, RVS, optische lenzen.
Garantie: 3 jaar 
Par waarde: Hoog i.c.m. grote lichtspreiding, grote lichtkern. 

 

4: Fluence SPYDR Serie

Spydr top 10

De Spydr serie van Fluence is echt een topper! Door de slimme plaatsing van de lineare kweeklampen heb je weinig last van hotspots en is het licht veel beter verdeeld over het oppervlak. De lamp gebruikt heatsinks om zichzelf passief te koelen. De lamp is aan te sturen met een trollmaster controller zodat je meerdere lampen aan elkaar kunt linken. Handig!

Prijs: Vanaf 999,- tot 1598,- euro afhankelijk van het wattage 
Levensduur: +50.000 branduren 
Gebruikte materialen: Aluminium
Garantie 3 jaar 
Par waarde: zeer goed 

 

3: Mother

Mother top 10

De lampen van Mother zijn bijzonder en past zeer goed in deze tijd waarbij steeds meer mensen op zoek zijn naar zelfvoorziening wat betreft voedsel. De lampen van Mother kunnen je hele leven meegaan, de leds kun je vervangen zonder het armatuur weg te doen. Hierdoor hoef je ook geen compleet nieuwe lamp meer te halen, wel zo voordelig maar vooral mileuvriendelijk. Het spectrum is uitermate geschikt voor de groei & bloei van je planten.

Prijs: Vanaf €89,- tot €219,- euro afhankelijk van het wattage 
Levensduur: +50.000 branduren 
Gebruikte materialen: Alluminium 
Garantie 4 jaar op het paneel 
Par waarde: uitstekend

2: Spectrum King SK serie

Spectrum king top 10Dit jaar willen we graag Spectrum King in het zonnetje zetten want ze maken al een hele tijd LED kweeklampen. Met de SK-serie hebben ze pas echt een pareltje in handen!

Spectrum King is een bijzonder merk op het gebied van LED kweekverlichting. Na 5 jaar research heeft Spectrum King eindelijk de LED kweeklamp en het spectrum gemaakt dat zij wilden. De gehele ontwikkeling en productie vindt in de VS plaats. In tegenstelling tot veel andere merken maakt de Spectrum King veel meer gebruik van wit licht en UV licht. De gedachte hierachter is dat ze een voor de plant zo natuurlijk mogelijke omgeving willen creëren. Spectum King is er voor de ervaren kweker die graag meer controle wil over het proces. Het is mogelijk meerdere SK602 LED-kweeklampen aan te sturen door middel van een laptop. Je kunt ze programmeren om bijvoorbeeld een zonsopkomst of ondergang te simuleren. Alleen bij Spectrum King zijn deze geavanceerde opties mogelijk en vandaar dat Spectrum dit jaar op nummer 1 staat!

Prijs: Vanaf 999,- tot 1649,- euro afhankelijk van het wattage 
Levensduur: +50.000 branduren 
Gebruikte materialen: Alluminium & CREE LEDs
Garantie 3 jaar 
Par waarde: uitstekend

1: Apollo Falcon Serie

Apollo top 10

De Apollo Falcon is onze meest verkochte lamp van 2020 en vandaar dat deze lamp dit jaar op nummer 1 staat!
Door de verschillende modellen en prijsklasses is er voor iedereen een versie te vinden die past bij hun doel. Door de ultra-compacte behuizing is het makkelijk opschalen door meerdere Apollo Falcons naast elkaar op te hangen. De PRO versie is uitgerust met de bekende Samsung Horticulture LEDs. Hier zullen je planten je voor eeuwig dankbaar zijn.

Prijs: Vanaf €104,- tot €214,- euro afhankelijk van het wattage 
Levensduur: +50.000 branduren 
Gebruikte materialen: Alluminium & Epistar of Samsung LEDs
Garantie 3 jaar 
Par waarde: uitstekend