Kies een geschikte LED schijnwerper voordat het klus seizoen begint! - Het LED Warenhuis
LED BouwlampLED Schijnwerper

Kies een geschikte LED schijnwerper voordat het klus seizoen begint!

Kies een geschikte LED schijnwerper voordat het klus seizoen begint!

Het beste licht voor bij klussen is vooral helder en koel licht zodat je elk detail van je werkzaamheden kunt onderscheiden. Zo kun je bij het schilderen, ook zonder daglicht, nog steeds perfect zien welke plekken je nog moet bestrijken. Er zijn natuurlijk nog veel meer factoren waar je rekening mee kunt houden voordat je een LED schijnwerper gaat aanschaffen. Wil je weten welke? Lees dan verder!

 

Statieven voor elke toepassing

Een goeie LED schijnwerper voor bij het klussen is handig maar dan moet de lamp wel stevig kunnen staan. Het is ook makkelijk als de lamp bij te draaien valt zodat je het licht, zonder moeite, kunt richten. De meeste LED schijnwerper hebben een klein statief aan de achterkant die voor de meeste doeleinden voldoet. Tevens kunnen deze LED schijnwerper aan de muur worden bevestigd. Hierdoor zijn ze ook geschikt om te gebruiken als permanent licht voor in de tuin of onder de carport. De LED schijnwerper met een speciale grondstandaard zijn bij uitstek geschikt voor de veeleisende klusser die z’n licht makkelijk wil verzetten en bijstellen.

Welke wattage moet ik kiezen voor mijn LED schijnwerper?

Voor veel huishoudelijke klusjes voldoet een LED schijnwerper van 30 watt of 50 watt, denk bijvoorbeeld aan schilderen, behangen of tegels zetten. Voor kleine, simpele klusjes kan een 10 of 20 watt LED schijnwerper uitkomst bieden wanneer het voorwerp wat uitgelicht moet worden niet groot is. Bij grote oppervlaktes heb je een krachtigere LED  schijnwerper van 100 watt of meer. Hoe hoger het wattage hoe verder en meestal breder het licht schijnt.

Lichtkleur van een LED schijnwerper

De ideale lichtkleur voor het klussen is een koele witte lichtkleur van 6000K. Deze lichtkleur laat kleuren en contrast het meest door ofwel het is een hele heldere, felle lichtkleur. Het neutrale 4500K of zelfs 2700K is meer geschikt voor bijvoorbeeld verlichting in de tuin of carport. 2700K is bij uitstek warm licht en is meer geschikt voor sfeer verlichting waarbij je niet perse elk detail hoeft te zien.

IK- & IP-classificatie LED schijnwerperLED schijnwerper

In Europa is het verplicht dat alle LED schijnwerpers worden getest volgens Europese normen. Als een lamp getest is krijgt het een IK- en IP- classificatie.

Deze 2 waardes geven het volgende weer:

inIK-waarde = De mate waarin de LED bouwlamp is bestand tegen mechanische inslagen. Hoe hoger de waarde des te meer de lamp tegen een stootje kan. De maximale IK-waarde is 10.

IP-waarde = De mate waarin de LED bouwlamp is bestand tegen vocht en stof waarbij IP-67 de maximale classificatie is. Dan is de lamp volledig stof en waterdicht.

 

Bekijk ons assortiment LED schijnwerpers hier