LED bouwlamp met of zonder bewegingssensor? - Het LED Warenhuis
LED BouwlampLED Schijnwerper

LED bouwlamp met of zonder bewegingssensor?

LED bouwlamp met of zonder bewegingssensor?

Welke soorten bouwlampen zijn er allemaal?

Tegenwoordig zijn er veel verschillende soorten bouwlampen maar de meest gebruikte lamp is wel de LED bouwlamp. Daarnaast heb je nog de niet zo energiezuinig Halogeen bouwlamp. Deze lampen worden erg warm en verbruiken tot wel 80% meer energie in vergelijking met LED bouwlampen. Een ander voordeel van LED bouwlampen zijn de verschillende lichtkleuren die gekozen kunnen worden waardoor er voor elke toepassing een LED bouwlamp bestaat.

Wat doet een beweginssensor?

Heel simpel gezegd detecteert deze sensor beweging. Dat doet deze sensor aan de hand van een aantal waardes die de gebruiker kan instellen. Hierdoor kun je helemaal zelf bepalen hoe lang het licht aan moet blijven en hoe gevoelig de sensor moet zijn voor bewegingen.

De volgende eigenschappen zijn instelbaar:

 

Lichtgevoeligheid

De lichtgevoeligheid kun je instellen op de sensor door middel van een potmeter. Hiermee kun je bepalen hoe donker het moet zijn voordat de LED bouwlamp gaat branden. Het heeft natuurlijk weinig zin als de lamp overdag aan gaat.

Brandduur

Deze instelling bepaald hoe lang de LED bouwlamp aanblijft nadat de sensor de laatste beweging heeft gedetecteerd. Deze timer gaat opnieuw lopen wanneer er beweging is.

Gevoeligheid

Deze instelling is ook erg handig! Stel je voor dat er struiken of bomen in het zicht van de sensor staan of heb je huisdieren die voor de sensor kunnen lopen. Dan kun je de gevoeligheid van de sensor instellen waardoor de lamp niet bij elke kleine beweging aanspringt.

DetectierichtingBouwlamp met sensor

De sensor kun je draaien en kantelen zodat je altijd de perfecte detectierichting kunt bepalen.
Ook al schijnt je LED bouwlamp naar links, kun je beweging detecteren aan de rechterkant door de sensor naar rechts te richten.

Voor- en nadelen van de LED bouwlamp met sensor

Alles heeft z’n voor- en nadelen, zo ook de LED bouwlamp met sensor. Wij zetten deze graag voor jou op een rijtje:

Voordelen:

  • De LED bouwlamp brandt alleen als er beweging is gedetecteerd.
  • Breed instelbaar waaronder gevoeligheid, brandduur en inschakelmoment.
  • LED bouwlampen zijn veel zuiniger dan halogeen bouwlampen.

Nadelen

  • Na het ophangen van de LED bouwlamp, eerst instellen voor gebruik.
  • Brandt alleen bij beweging binnen detectiebereik van de sensor.

Welke LED bouwlamp is voor mij geschikt?

Dat hangt helemaal af van jouw situatie en persoonlijke voorkeuren af. Heb je continue licht nodig voor je terrein? Dan is een bouwlamp zonder sensor een goede optie. Als je licht wil hebben die pas aangaat wanneer je het terrein/tuin in komt lopen dan is een LED schijnwerper met sensor weer erg handig en energiebesparend.

 

Bekijk ons assortiment LED schijnwerpers hier