Optimale Padel verlichting - Het LED Warenhuis

Optimale Padel verlichting

De Racketsport uit Spanje

De racketsport Padel is over komen waaien vanuit Spanje, waar ondertussen al meer dan 4 miljoen spelers wekelijks bij de padelbaan op komen draven voor een spannende pot padel.
In Nederland is Padel ook niet meer weg te denken en hebben we al 3 jaar een heus Nederlands Padel kampioenschap waar de absolute top in de Nederlandse padelsport het tegen elkaar opnemen.

KNLBTDe KNLBT (Koninklijke Nederlandse Lawn Tennis Bond) en de NPB (Nederlandse Padel Bond) zijn onlangs gefuseerd zodat de spel- en wedstrijd regels nog beter zijn vast te stellen en na te leven. Maar ook bij de bouw van nieuwe sportinrichtingen wil de KNLBT bevorderen dat er genoeg ruimte vrijkomt voor de Padelsport en die tevens voldoen aan de internationale eisen. Dat houdt onder andere in dat duidelijke richtlijnen zijn wat betreft verlichting.

Groeiende populariteit

Dat de padelsport aan populariteit wint is heel duidelijk te zien als we de cijfers erbij pakken. In Nederland zijn er op het moment 177 locaties met in totaal 360 padelbanen, daarvan liggen er 290 bij 140 verschillende tennisverenigingen en 70 bij commerciële centra. In de competitie groeide het aantal teams ook enorm. In 2019 waren er nog 450 teams maar ondertussen zijn dat er al meer dan 700! In het aantal locaties wordt ook dit jaar een groei verwacht van 40 tot 50 nieuwe speellocaties. Gelijktijdig wordt er hard gewerkt aan nieuwe mogelijkheden om de sport laagdrempelig te maken en de financiering ervan verder te bespoedigen.

Padel baan

Officiële Lichtnormen voor padel

Een goede lichtinstallatie is belangrijk voor de kwaliteit van spelen in een overdekte baan of in de avonduren. Hieronder staan de belangrijkste minimum voorwaarden waaraan het licht moet voldoen volgens de NOC*NSF en de KNLBT. We zullen altijd aanraden om iets boven de minimum voorwaarden uit te stijgen aangezien het licht altijd iets afneemt door de jaren heen.

Tabel Lichteisen Padel


Verder is het belangrijk dat de lichtmasten buiten het veld geplaatst worden en in de veiligheidszone(out of the court area) staan, zo kan er niet buiten het veld worden gepeeld. De lichtpunthoogte moet van de grond gemeten tot aan de lichtbron een minimumhoogte hebben van 6 meter.

Wat kan Het LED Warenhuis bieden?

We hebben lichtexperts en een hele bult aan ervaring in huis. We zijn immers al meer dan 10 jaar actief in de wereld van sportveld verlichting. We kunnen meerdere merken en types sportveld verlichting leveren waarbij de keuze afhangt van het type veld en waarvoor deze gebruikt gaat worden. Zoals je in de tabel hierboven kunt zien, heeft een trainingsveld minder hoge lichteisen dan een veld waar competitief gespeeld gaat worden.

Padelbaan 2

Ook is het mogelijk om verlichting te installeren die makkelijk gedimd kan worden naar het gewenste niveau. Zo kun je als club duurzamer met de energie omgaan aangezien een padelbaan voor trainingen en competities kan worden gebruikt. We bieden een specifieke oplossing voor elke situatie waarbij we rekening houden met alle gestelde eisen van de NOC*NSF en de KNLBT.

Een greep uit ons assortiment:

Lichtplannen

Dit doen we allemaal in goed overleg met de club of installateur en we maken een gedetailleerde lichtberekening zodat vooraf bepaald kan worden welke lichtarmaturen het beste gebruikt kunnen worden. We houden hierbij ook rekening met eventuele lichthinder wanneer de baan of banen in een bewoond gebied, langs rijkswegen of in de buurt van flora en fauna staat. Met een goeie lichtberekening kunnen we vooraf het licht zo optimaal mogelijk inrichten.

Ben je nieuwsgierig geworden naar wat wij kunnen betekenen voor jouw club of vereniging? Of ben je installateur en benieuwd naar ons aanbod aan sportveld verlichting?

Neem dan Contact met ons op, we zijn telefonisch en per mail bereikbaar.