Top 5 LED Kweeklampen 2020 - Het LED Warenhuis

Top 5 LED Kweeklampen 2020

Het lijkt een erg goed jaar te worden voor LED Kweekverlichting. Er is meer keuze dan ooit en voor elk budget zijn er goeie LED Kweeklampen of groeilampen te vinden. Het maakt niet uit wat je wilt kweken want voor elk scenario is er een geschikte LED kweeklamp te vinden!  We hebben, zoals jullie van ons gewend zijn, een lijst gemaakt met de 5 meeste interessante LED kweeklampen voor 2020. Hierbij houden we rekening met prestaties maar ook prijs.

 

5:  Spectrolight

Spectrolight heeft laten zien dat ze een waardige speler zijn in de wereld van LED Kweeklampen. De lampen zijn compleet in Europa vervaardigd en is erg veel research aan vooraf gegaan. Het spectrum is ontworpen om je planten een gelijkmatige groei te geven en tevens de groeicyclus te verkorten. De lampen zijn dimbaar(vanaf blast 400) en produceren weinig warmte door het slimme koelsysteem.

 Spectrolight top 5

Volgens Spectrolight kunnen ze tot wel 100.000 uur doorbranden en hier zijn ze heel erg zeker over want je krijgt maar liefst 5 jaar garantie op deze prachtige LED kweeklampen. Als je op zoek bent naar het beste voor je planten, groente of vruchten dan zijn de LED kweeklampen van Spectrolight jouw beste keus.

Productpagina Spectrolight

Prijs: Vanaf €299,- tot €1915,- euro afhankelijk van het wattage 
Levensduur: 100.000 branduren 
Gebruikte materialen: Alluminium & 100w COBs

Garantie: 5 jaar 

Par waarde: zeer goed 

 

4: Spectrabox

De LED kweeklampen van Spectrabox staan ook dit jaar in onze lijst want deze lampen blijven goeie recensies krijgen. Dat is ook niet voor niets want deze Full Spectrum LED kweeklampen hebben LEDs van oa CREE en een efficiëntie van ongeveer 2,25 μmol /Watt. Spectrabox levert z’n LED Kweeklampen met ultra stille ventilatoren, deze zorgen voor verkoeling maar dan wel fluisterstil! De LED groeilampen van Spectrabox zijn altijd een goeie keuze!

Spectrabox top 5

Productpagina Spectrabox

Prijs: Vanaf €129,90 tot €749,- euro afhankelijk van het wattage 

Levensduur: 50.000 branduren 
Gebruikte materialen: Alluminium & Cree HPO LEDs 

Garantie: 2 jaar 

Par waarde: zeer goed 

 

3: KIND

De LED Kweeklampen van KIND zijn altijd bijzonder! Vorig jaar hebben ze de K3-serie vervangen met de XL-serie. Deze serie bestond alleen in het hogere segment maar deze naam hebben ze nu ook aan het lagere segment gegeven. De lampen zelf zijn ook compleet vernieuwd en is er goed nagedacht over de verdeling van het licht over het oppervlak. Er bevinden zich geen LEDS in het midden van het armatuur, dit zorgt ervoor dat je minder last hebt van hotspots. Je planten hebben hierdoor minder kans dat ze te veel licht krijgen.

De LEDS zijn ook vernieuwd en hebben vooral de UV-LEDS een flinke verbetering doorgaan waardoor je planten nog mooiere vruchten gaan vormen. De smaak zal ook positief beïnvloed worden. Al deze verbeteringen hebben er voor gezorgd dat ze op deze mooie 3e plek staan.

Productpagina Kind

Prijs: Vanaf €179,95,- tot €1595,- euro afhankelijk van het wattage 

Levensduur: 50.000+ branduren 

Gebruikte materialen: Alluminium & CREE LEDs 

Garantie: 3 jaar 

Par waarde: zeer goed 

2: Mars Hydro

De nieuwe series van Mars Hydro laten zien dat een LED kweeklamp er niet altijd uit hoeft te zien als een buitenaards ruimteschip. Het gaat immers om de LED techniek en een goeie koeling in plaats van een dik armatuur die gespoten is in een opvallend kleurtje.Mars hydro Top 5

 Mars Hydro heeft met de TS-serie gekozen voor een simpel ontwerp van dun gehamerd aluminium zonder ventilatoren. De koeling wordt voorzien door het armatuur zelf, hierdoor wordt het armatuur iets warmer dan bij andere lampen maar daar is rekening mee gehouden.

Het paneel is een Quantum LED board, dit is een combinatie van SMD en COB LED technieken. Het spectrum van deze lampen zijn gebaseerd op vooral witte LEDS waardoor het een heel evenredig spectrum is met natuurlijk de bekende pieken in het blauw en rood. 

Productpagina Mars Hydro

Prijs: Vanaf €165,- tot €309,- euro afhankelijk van het wattage 

Levensduur: 50.000+ branduren 

Gebruikte materialen: Alluminium & Epistar LEDs

Garantie: 2 jaar 

Par waarde: zeer goed 

1: Apollo LED Grow Innovations

Apollo LED Grow Innovations heeft vorig jaar een nieuwe LED kweeklamp serie geïntroduceerd namelijk de “Apollo Falcon”. Deze LED groeilampen zijn bijzonder goed geschikt voor vertical farming want ze zijn oersterk en Ultra slank. Je kunt ze makkelijk kwijt in elke kweekopstelling en ze zijn geschikt voor de groei en bloei. Er is geen enkele kweeklamp die zo slank is dan de Apollo Falcon.Apollo Falcon top 5

Door het nauwkeurig uitgekiemde spectrum is het mogelijk om je planten nog meer kleur en smaak te geven. De Apollo Falcon maakt gebruik van witte LEDS(3000K & 6000K) in combinatie met rode LEDs(660nm), voor het oog ziet het eruit als wit licht. Dit is erg handig aangezien je sneller eventuele problemen met je planten kunt opsporen. Door het slimme gebruik van materialen en het slanke design heeft de “Falcon” serie van Apollo LED Grow Innovations dit jaar gewonnen!

Productpagina Apollo Falcon

Website Apollo LED Grow Innovations

Prijs: Vanaf €104,- tot €214,- euro afhankelijk van het wattage 

Levensduur: 50.000+ branduren 

Gebruikte materialen: Alluminium & Samsung/Osram 

Garantie: 3 jaar 

Par waarde: Uitstekend