Wat is de beste lowbudget led kweeklamp? - Het LED Warenhuis

Wat is de beste lowbudget led kweeklamp?

Om deze vraag goed te kunnen beantwoorden moeten we het eerst in een kader zetten.
Als we uitgaan van de volgende 3 situaties, van een klein oppervlak naar een tent van 1 x 1 meter.

Situatie 1: De LED kweeklamp in de huiskamer

Je zoekt een LED groeilamp om je huiskamer plant(en) wat extra licht te geven want deze staan in een donkere hoek of in een kamer waar weinig daglicht binnenkomt. Als je 1 grote plant of meerdere kleine planten extra licht wil geven om te groeien is het belangrijk om een lamp uit te kiezen met een wit spectrum. De planten staan vaak in een woon- of kantoorruimte.

Voor kleine tot middelgrote planten:

Deze lamp maakt gebruik van 15 LEDs van elk 1 watt en het maximale verbruik van deze lamp is slechts 17 Watt. De lamp kan ongeveer 30 x 30 cm verlichten op 20cm boven de plant. Deze LED Groeilamp maakt gebruik van een wit groei-spectrum, dit houdt in dat er veel blauw in het spectrum is verwerkt. Hier kun je lezen waarom blauw zo belangrijk is voor de groei.

Voor kleine tot grote planten:

Deze lamp maakt gebruik van 18 LEDS van elk 3 Watt met een maximaal verbruik van 36 Watt. Dat maakt deze lamp een stuk krachtiger waardoor je de 18x3W LED groeilamp hoger boven de plant op kunt hangen. Op 30 cm hoogte kan deze lamp 45 x 45 cm verlichten en hierdoor is de lamp ook geschikt voor grotere planten of meerdere kleine plantjes. Het witte spectrum maakt gebruik van veel blauw waardoor de groei goed wordt gestimuleerd.  Wil je meer weten over groeilicht voor je kamerplanten? Lees dan onze 2- delige blog over kamerplanten. Deel 1 en Deel 2.

Situatie 2: De LED Kweeklamp in de kast.

Je zoekt een LED kweeklamp om in een kast, stellage of op een plank aan de muur, groente, kruiden of fruit te kweken.

In deze situatie ben je op zoek naar zogeheten lineaire LED Kweeklamp, dat wil zeggen dat de lamp langwerpig is en makkelijk relatief strak tegen het plafond of plank te monteren is.

Voor het kweken van fruit en sommige kruiden heb je een lamp nodig met full spectrum licht, deze lampen kun je de hele kweek gebruiken en is geschikt voor de groei & bloei van je planten. Voor het kweken van bladgroente kan een lamp voldoen met een groei spectrum.

  

 

Apollo Falcon serie

De Apollo Falcon LED Kweeklampen zijn zeer gewild aangezien de lampen zeer compact maar toch heel sterk zijn. De lamp geeft wit full spectrum licht en is daarmee geschikt voor de groei & bloei. Door het goed uitgekiemde spectrum en de enorme hoeveelheid LEDs geeft deze lamp goeie resultaten en hoge ppfd waardes. De Pro variant maakt gebruik van Samsung LEDs, dit zijn de meest gewilde LEDs van het moment.Apollo Falcon

 

LED Kweekstrip:

Voor de kleinere projecten of als bijlicht voor kleinere planten zijn er LED Kweekstrips. Deze strips zijn ook de perfecte oplossing voor kleine ruimtes zoals een kast. De LED Kweekstrips zijn leverbaar in 2 verschillende spectrums namelijk een 4:1:1 spectrum met blauwe, rode en witte leds. Ook is er een full spectrum variant beschikbaar, deze heeft meer kleuren voor de bloei van je planten. Het licht die je planten ontvangen van deze strips kun je vergroten door meerdere strips naast elkaar op te hangen.

LED Kweekstang:

De LED kweekstang is beschikbaar in verschillende spectra namelijk Full spectrum, 7-band en een wit spectrum. De full spectrum en 7-band zijn geschikt voor de groei & bloei van je planten. De lamp maakt gebruik van verschillende kleuren leds die samenkomen tot een bundel, dit geeft het licht de kenmerkende paarsachtige kleur. Het witte spectrum is voor de groei bedoeld en straalt helder 6.500K wit licht uit.

 

Situatie 3: De LED Kweeklamp in de tent.

Je zoekt een LED kweeklamp om te gebruiken in een 1x1 meter kweektent. In deze situatie adviseren wij een LED Kweeklamp met een verbruik van tenminste 250 Watt. De lamp moet een volledig spectrum hebben met een hoog rendement en het moet het oppervlak van een 1m2  (bijna) halen.

Mars Hydro TSW-2000:

Deze TSW-2000 LED kweeklamp van Mars Hydro is zeer geschikt voor een tent van 1m2. De LED kweeklamp maakt gebruik van een wit full spectrum, dit werkt zeer fijn aangezien je snel eventuele problemen/ziektes snel kunt opsporen. De Mars Hydro TSW-2000 is dimbaar waardoor je het wattage terug kunt schroeven in de groei periode. De LED Kweeklamp verbruikt dan minder stroom en produceert minder warmte.